Over Galana

Galana NV is een West-Vlaams familiebedrijf pur sang. In 1990 opgericht door Lieven Baert en Grete Ragolle, legde Galana zich oorspronkelijk toe op het importeren en exporteren van diepvriesvis en -zeevruchten van over de ganse wereld, onder de merken Seaboy en Deliboy.

Vijf jaar later, in 1995, besloten Lieven en Grete een tweede marktsegment aan te boren. Zo werd Pagotini geboren, Galana’s lijn van luxeroomijs en sorbets. Vandaag de dag kunnen onze klanten kiezen uit een wijd aanbod van vijftig verschillende smaken en uit een gamma verrukkelijke desserts.

Toch bleef het ondernemersbloed stromen en zo ontstond in 2015 de nieuwste business line: Beldessert. Onder dat merk verleidt Galana haar klanten met smeuïge muffins en rijke moelleux in een brede waaier aan smaken. De creativiteit en expertise van onze chefs zorgt er echter voor dat we met de regelmaat van de klok nieuwe producten blijven ontwikkelen. En zo kunnen we naast de klassiekers inmiddels ook een hapklare New York cheesecake presenteren en een hedendaags assortiment mini-taartjes.

Galana gebouw

Ontdek onze 3 merken

Bakery division since 2015

Ice cream division since 1995

World wide import and export since 1990